כיוון שחילוף החומרים משתנה מאוד בין אנשים שונים, ההנחיות הכלליות אינן מדויקות מספיק. יתרה מכך, גם אצל אדם ספציפי ההשפעות משתנות בין ימים ותקופות שונות.
כיוון שמגוון גורמים משפיעים על עלייה בשריפת השומן, היכולת לבצע בדיקה תכופה הוא כה משמעותי. בצורה זאת ניתן ללמוד מהם ההרגלים, או שילוב ההרגלים שמביאים לתוצאות הטובות ביותר- אישית עבורך. האם ביצוע פעילות מסוימת עדיפה על אחרת? האם לשעה ביום בה אתה מבצע את הפעילות יש השפעה עבורך? האם דילוג על ארוחת הבוקר השפיע לרעה או דווקא לטובה על המדדים בהמשך היום? ועוד שאלות רבות עליהן ניתן לקבל תשובות באופן זה.
קיימים מעט מאוד מכשירים בשוק שמאפשרים לבצע בדיקה כזאת באמצעות מכשיר אישי וזאת בשל הצורך בתוצאות אמינות ומדויקות.
המכשיר היחיד שמצאתי, אותו ניתן לרכוש עבור צרכן פרטי, שייך לחברה בשם Lumen.
מדובר במכשיר קומפקטי, מעוצב באופן מרשים ופשוט ביותר לתפעול- כל שנדרש הוא לנשוף.
המכשיר אינו נותן את ערך ה RQ שהתקבל, אלא מחזיר תוצאה שנעה בין 1-5 ונקראת “Lumen Index”.
תוצאה של 1 מצביעה על כך שהגוף שורף בעיקר שומן ו- 5 בעיקר פחמימה. השימוש במכשיר דורש חיבור לאפליקציה של החברה, שם מוצגות התוצאות. בהתאם לתוצאה שהתקבלה, האפליקציה מספקת גם נתונים לגבי כמות הפחמימה/השומן המומלצים לצריכה במהלך היום על מנת להגביר שריפת שומן.
החברה פרסמה תוצאות ניסוי בו השוו את תוצאות הבדיקה במכשיר לתוצאות הבדיקה "בעגלה מטבולית", שהיא כפי שהזכרנו הבדיקה שנחשבת למדויקת ביותר. התוצאות שהתקבלו אינן רחוקות אך הן גם בהחלט לא זהות. יחד עם זאת, ניתן לראות שמגמות השינוי כן תואמות בין הבדיקות. כלומר, נראה שעדיין לא מדובר ברמת דיוק מושלמת, אבל ייתכן שבשביל שימוש לניטור אישי – על מנת לראות השפעה של תבניות אכילה/ פעילות/ שינה על תהליכי שריפת השומן, מדובר בפתרון הולם.
יש להדגיש שמטרת הכתבה אינה המלצה על המכשיר באופן ספציפי, אלא על הרעיון של ניטור ביתי של שריפת שומן יומית. שווה להסתכל באתר שלהם ולהתרשם. במידה ויצא לכם להתנסות במכשיר אשמח לשמוע על החוויה האישית שלכם.
אני אציין שבאופן אישי הייתי מעוניינת לקבל גם את ערך ה RQ, ולא רק אינדקס מחושב. אם כבר יש לי מכשיר כזה הייתי סקרנית לדעת.
2 thoughts on “איך ניתן לבדוק האם הגוף שלנו שורף שומן”
נראה אתר מעניין
תודה רבה על הפרגון. שמחה לשמוע